Home

Clubul de Turism şi Alpinism "Ciucaş"

Clubul nostru s-a înfiinţat în 1985 şi are ca scop promovarea turismului, alpinismului şi a altor sporturi legate de munte în rândul tinerilor şi nu numai. Un scop conex este promovarea masivului Ciucaş şi iniţierea de proiecte de dezvoltare durabilă a comunităţilor din zonă.

Ce este un Club?

Ce înţelege lumea printr-un club? Un grup de prieteni care impărtăşesc aceleaşi idei/hobby-uri/pasiuni (în cazul nostru mersul pe munte). Ce înţelegem noi printr-un Club? Cam acelaşi lucru doar că pentru noi un club este un grup organizat, o organizaţie.

Ştiri

Herbalife Ciucas Trail 2012 - editia a III-a

Pe 15 septembrie se va da startul la Herbalife Ciucas Trail 2012. Competitia aflata la editia a 3-a aduce o noutate in acest an, primul ultramaraton individual offroad din romania, cu o lungime de 100Km si o diferenta de nivel de 4900 m, completeaza cursele de maraton si semimaraton cu care concurentii s-au obisnuit deja. Pentru informatii despre trasee accesati http://www.trail-running.ro/ciucas-trail-running-traseu.html
Pana in prezent s-au inscris peste 600 de participanti si inscrierile continua. Primele 500 de inscrieri au fost gratuite, pana pe 15 August taxa este de doar 30 lei, dupa aceea ajungand la 50 lei. Se pot face si inscrieri la fata locului. O lista cu participantii inscrisi pana acum poate fi vazuta aici.
Va puteti inscrie online pe http://www.trail-running.ro/ciucas-trail-running-inscriere.html
Sau puteti participa ca voluntari, pentru inscriere completati formularul de la adresa: http://www.trail-running.ro/ciucas-trail-running-voluntari.html Toti voluntarii vor primi cadouri din partea sponsorilor.
Competitia este organizata in acest an de Truly Mountain Sport in colaborare cu C.T.A. Ciucas si are ca sponsor principal Herbalife Romania. Organizarea se face cu ajutorul cluburilor partenere CPNT Brasov si ADCZ Maneciu.

Citeste tot articolul...

14 august 2012

Se inlocuiesc sagetile de marcaj de pe traseele din Ciucas

A inceput inlocuirea sagetilor de marcaj din masivul Ciucas, ele sunt demontate, sablate, revopsite si inscriptionate dupa care se vor monta la loc. Tot procesul dureaza putin de accea schimbul se va face in trei etape. Cateva din rascrucile din masiv vor ramane o perioada fara sageti. Pentru a va putea orienta mai bine contactati echipele Salvamont si cereti indicatii sau verificati daca traseul dorit este in curs de reamenajare.

Citeste tot articolul...

4 iulie 2011

Remarcarea masivului Ciucaş

La sfârşitul lunii mai, mai exact în perioada 28-30 mai 2009 va avea loc o acţiune de întreţinere a traseelor din Munţii Ciucaş şi Grohotiş.
Acţiunea va cuprinde:

  • Reîmprospătarea marcajelor
  • Refacerea sageţilor de marcaj
  • Igienizarea potecilor
  • Amenajarea zonelor periculoase

Citeste tot articolul...

22 mai 2009

Festival alpin la Ploieşti - Alpinfest ediţia a III-a

În perioada 25-26.04.2009 va avea loc la Casa de Cultură a Studenţilor din Universitatea Petrol Gaze Ploieşti a trei-a ediţie a festivalului alpin AlpinFest 2009 organizat de C.T.A. Ciucaş Ploieşti, în parteneriat cu Casa de Cultură a Studenţilor din Universitatea Petrol Gaze Ploieşti şi Serviciul Public Judeţean Salvamont Prahova.
Festivalul va conţine expoziţii foto şi de echipament montan, un concurs de escaladă pentru amatori şi proiecţii video susţinute de invitaţii: David Neacşu, Crina “Coco” Popescu, Cristi Ţecu şi Zsolt Torok.
Sponsori: AlpAccess, TheRock Construct, Mons Expeditio
Intrarea este liberă.
Mai multe detalii pe www.alpinfest.ro

Citeste tot articolul...

16 aprilie 2009

Contact

Tel. 0722140858

Fax. 0344815614

e-mail.club [at]ciucas[dot]org

Galerie

Ultima imagine încărcată.

 

Acces Membri

Nume:

Parola:
 

 ?

  Utilizator nou

Parteneri

frte
 

Documente

Statut
Statutul Clubului

Regulament Refugii
Regulamentul ce trebuie respectat în refugiile Clubului.

Regulament Panou
Regulamentul de funcţionare al panoului de escaladă.

Cum mă înscriu?
Ce trebuie să ştii dacă vrei să devii membru.

Cod etic
Cod de conduită a membrilor C.T.A. Ciucaş

2% pentru C.T.A. Ciucaş
Susţine activitatea clubului, cu 2% din impozitul pe venit global

Sponsori

 

Locations of visitors to this page